#CinemaDeMuntanyaAlEscola

PROJECTE EDUCATIU
#CinemaDeMuntanyaAlEscola


Cineclub de muntanya i natura

Aquesta proposta educativa pretén apropar el cinema de muntanya i de natura a l’àmbit educatiu. En els films que es proposen (tres d’animació i un documental) es reflexteixen valors com l’esforç, la perseverança, la igualtat, el respecte a la diferència, la solidaritat, el dret a un medi ambient de qualitat, i també, l’humor.

 

El cinema, entès com a un recurs lúdic i pedagògic, ens ajuda a promoure la reflexió sobre els problemes ambientals que ens afecten, a descobrir com afrontar nous reptes i a treballar la capacitat crítica dels alumnes.

 

L’activitat consisteix en el visionat de dos films per sessió i se complementa amb la dinamització d’un col.loqui desprès de la projecció.

 

– Cineclub de muntanya: Viacruxis i Ascensión.

 

– Cineclub de natura (sobre la problemàtica dels plàstics a la mar): Mare Monstrum i Marees ocultes.

 

Nivells educatius als quals s’adreça

2n cicle d’educació primària, 1r cicle d’educació secundària i educació d’adults.

 

Horari i lloc

L’activitat es realitza al centre educatius, amb un grup classe per torn, a l’aula o a un altre espai del centre que disposi de projector, pantalla i connexió de so.

L’activitat té una durada d’entre 50-60 minuts i es poden fer dos torns cada matí.

 

Preu de l’activitat

Activitat gratuïta.

 

Reserves

Clicau sobre el logotip de PalmaEduca, que trobareu més avall.

 

VIACRUXIS

Ignasi López Fàbregas. Espanya. 2018. 11’

 

Marcel i Andrezj són una parella llegendària de muntanyencs. Han estat els primers a conquerir els cims més alts i més durs. Malgrat els seus diferents temperaments, formen un gran equip. Marcel ha estat el líder i la popularitat, mentre que Andrezj sempre té un paper secundari. Ara s’enfronten al major repte: assolir el cim verge de la muntanya més alta. Per aconseguir-ho, hauran de superar obstacles formidables, patir dificultats i mantenir-se mútuament durant molt de temps. Però Andrezj ja no està disposat a continuar a l’ombra de Marcel.

ASCENSION

Thomas Bourdis. França. 2013 7’

 

L’acció se situa als inicis del segle XX, quan dos escaladors intenten pujar una imatge de la Verge al cim d’una muntanya. La pujada a dalt de la muntanya no serà com estava previst. Una film amb molt d’humor que conta una història entranyable d’amistat, superació i compromís.

MARE MONSTRUM

Lucía Hernández Martínez, Àngel Estois Carrasco & Mercè Sendino García. Espanya. 2019. 6’

 

En aquest documental animat, seguirem de prop les aventures de Flanitus, una nova espècie de peix que habita a les profunditats..

MAREES OCULTES

Mònica Cambra. Espanya. 2019. 10’

 

El mar sempre ha estat un espai on molts pescadors han trobat bellesa, calma i llibertat, un espai que els ha acompanyat al llarg de la seva vida. Ara, però, els dies d’alguns pescadors es veuen molestats per fenòmens que abans no coneixien. Aquesta peça és un homenatge a aquest mar i la mirada sincera d’un vaixell de pesca que lluita per combatre la contaminació marina i tornar a la bellesa que recordaven.

Amb el suport de: